In de buurt

In de buurt

Het aanbod in de dichte en wijde omgeving is groot. We lichten de bijzonderheden hier kort toe. Voor een uitgebreide beschrijving verwijzen wij graag naar onze informatiemap in het salon.

Op wandelafstand

U kunt zorgeloos vertoeven in onze woning met alle noodzakelijke faciliteiten op enkele minuten wandelafstand. Voedingswaren kunt u halen bij bakker l’Artisan de St Thibaut, slager Chez Vincent et Valérie of in de Spar om de hoek (ook open op zondag). Een gemakkelijke maaltijd op tafel toveren bij aankomst? Jéma Pizza of Texas-Frites zijn vlakbij. Of ga tafelen in het Italiaans restaurantje Peperoncino. En verder is er ook een bankautomaat, een apotheek en een dokterspraktijk, alles binnen een straal van 200 meter.

20200719_163526

Historische trekpleisters

Met Durbuy en La Roche-en-Ardenne liggen twee mooie historische stadjes binnen een kwartiertje rijden van onze vakantiewoning. Ideaal voor een dagje kuieren, ontdekken, beleven. Het feodaal kasteel in La Roche-en-Ardenne is ook te bezoeken en een aanrader met kinderen. Wie nog dieper het verleden wil induiken kan gaan wandelen tussen de menhirs in Wéris. Een uitgestippelde wandeling vindt u in onze wandelmap. Daarnaast is ook buurgemeente Barvaux zeker het vermelden waard. Verder kunt u ook een bezoek brengen aan Radhadesh nabij Durbuy en het oorlogsmuseum History 44 te Manhay.

Fiets 2

Voor de sportievelingen

Vanuit het dorp vertrekken verschillende wandelingen voor zowel de recreatieve als geoefende wandelaar. In onze woning kunt u een kaartje van deze wandeling meenemen. Verder loopt ook de GR57-route langs het huis en kan onze woning gebruikt worden als rustpunt langs de route. Ook fietsers en mountainbikers komen aan hun trekken. In de buurt vindt u een vijftal mountainbikeroutes. Ook kunt u vanaf de woning gemakkelijk aansluiten op de Ravel-route: een prachtig fietspad op en langs oude spoorlijnen in Wallonië. Fietsen huren kunt u in buurgemeente Hotton. Misschien heeft u geluk en sneeuwt het tijdens uw winterverblijf. Langlaufen kunt u bij voldoende sneeuw in Samrée (14km). Skiën doet u vanaf de hoge toppen in Baraque Fraiture (18km).

labyrint

Leuk voor kleine en grote kinderen

Ook gezinnen kunnen hier fijne activiteiten samen beleven. In het maïsseizoen kunt u samen verloren lopen in het doolhof in Barvaux. Daarnaast kunt u ook gaan zwemmen in Barvaux bij regenweer. De durvers komen zeker ook aan hun trekken in de Adventure Valley nabij Durbuy. Dichter bij huis zijn ook de Grotton van Hotton een fijne ontdekking. De Tram Touristique de l’Aisne brengt u langs de oude tramlijn in een vleugje nostalgie van Erezée naar Dochamps en terug. Laat de kinderen ook het nagelnieuwe grote speelplein ontdekken naast de toeristische dienst. Daarnaast liggen het pretpark Plopsacoo, het safaripark Le Monde Sauvage, het themapark Parc Chlorophylle en het provinciaal domein Chevetogne op een halfuurtje rijden van Manoir du Notaire.

Sfeer zomer

Eten en
drinken

Op wandelafstand kunt u al genieten van de lekkere Italiaanse keuken of een snelle hap. Daarnaast heeft zowat elk dorp in de buurt enkele restaurantjes binnen ieders budget. Wij houden voor u graag een map bij met leuke adresjes, voor zowat elke prijscategorie en binnen een straal van twintig minuten rijden. Op aanvraag kunnen wij deze lijst met u delen voor aanvang van uw verblijf.
Indien u zelf iets nieuws heeft ontdekt, dan horen wij dat graag van u.

IMG-20200911-WA0038

Nog meer te beleven

Zin in een marktje met artisanale producten? Daarvoor moet u op zondagvoormiddag in het naburig dorpje Bomal zijn. Op zaterdagochtend is er ook elke twee weken markt in Hotton. Lokale handelaars bieden er hun fijne producten aan. 
Vergeet ook niet de Facebookpagina van Erezée zelf even na te kijken. Het dorpje leeft en biedt het ganse jaar door tal van activiteiten aan.